ImageGlobe

Zomer-BOB-campagne: meer bestuurders gecontroleerd, minder onder invloed

Het aantal bestuurders dat afgelopen zomer tijdens de BOB-campagne positief blies, is weer gedaald. 3,1 procent van de gecontroleerde bestuurders was onder invloed van alcohol, vorige zomer was dat nog 3,2 procent.

Voor de federale politie is de voorbije editie van de BOB-campagne een succes geweest. De controles liepen van 9 juni tot en met 4 september 2017. In die periode werden 319 006 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Dat zijn er weer wat meer dan de 313 000 die tijdens de zomer van 2016 moesten blazen.

Het percentage bestuurders dat te veel heeft gedronken, blijft jaarlijks licht dalen. Afgelopen zomer blies 3,1 procent van de gecontroleerde bestuurders positief. In 2016 was dit nog 3,2 procent en in 2015 bedroeg dit 3,5 procent.

“De strijd tegen het rijden onder invloed blijft een prioriteit van de politie”, zo klinkt het bij de federale politie. “De BOB-campagne wil bestuurders bewust maken van het feit dat de kans om gecontroleerd te worden steeds bestaande is, maar ook buiten de BOB-campagnes blijft de politie aandachtig voor dit fenomeen”, waarschuwt de politie.

In 2016 zijn 637 mensen gestorven in het verkeer en werden duizenden zwaar gewond.

Meest gelezen