170 tijdelijke banen bedreigd bij Case New Holland in Zedelgem

Bij landbouwmachinebedrijf Case New Holland in Zedelgem hebben de medewerkers vandaag slecht nieuws gekregen. Op een bijzondere ondernemingsraad is meegedeeld dat de productie deels naar Polen verhuist. Dat zou een impact hebben op 170 van de ruim 300 tijdelijke medewerkers.

Case New Holland in Zedelgem, in West-Vlaanderen, bouwt landbouwmachines. Maar de directie heeft nu beslist dat de productie van twee kleinere types maaidorsers in 2019 naar Polen verhuist. Daardoor dreigen 170 van de 300 tijdelijke medewerkers hun job te verliezen. Aan het aantal vaste medewerkers zou er niet geraakt worden. Bij Case New Holland werken zo'n 1.900 vaste arbeiders en zo'n 300 bedienden.

Voorlopig is alles rustig bij Case New Holland . De productie loopt normaal en er worden momenteel geen acties of stakingen gepland. De bonden hopen de rust te kunnen bewaren in het bedrijf en zitten vandaag nog samen met hun militanten om te bespreken hoe ze zullen reageren. 

Meest gelezen