AFP or licensors

Sagrada Familia even ontruimd wegens verdachte bestelwagen 

In Barcelona werd een antiterreuractie gehouden in de buurt van de Sagrada Familia, de beroemde basiliek van Gaudí. De basiliek en de buurt errond werden even ontruimd omdat er een verdachte bestelwagen werd opgemerkt. Bij controle werd niets verdachts aangetroffen. 

In het kader van de antiterreuroperatie kwam een ontmijningsteam ter plaatse om de verdachte bestelwagen geparkeerd in de buurt van de Sagrada Familia te controleren, dat meldt de Spaanse politie. Tijdens de actie werd de basiliek geëvacueerd en diverse straten in de omgeving afgesloten. Ook de metro werd ontruimd. 

Bij de controle werd niets verdachts aangetroffen. Het bleek loos alarm. Ondertussen is de situatie in de buurt van de Sagrada Familia opnieuw genormaliseerd.

Vier weken geleden eisten terroristische aanslagen op de Ramblas en in Cambrils, zestien doden en 125 gewonden. De aanslagen werden opgeëist door Islamitische Staat (IS). De terroristen hadden toen als mogelijk doelwit de Sagrada Familia. 

Videospeler inladen...

Meest gelezen