Copyright 2016 The Associated Press. All rights reserved.

Chaos bij Air Berlin, piloten massaal op ziekteverlof

Air Berlin heeft vandaag tientallen vluchten moeten annuleren nadat een ongebruikelijk groot aantal piloten zich ziek had gemeld. Dat heeft de luchtvaartmaatschappij laten weten op haar Facebook-pagina.  

De annuleringen betreffen voornamelijk binnenlandse vluchten die vertrekken vanuit de luchthavens van Berlijn (Tegel) en Düsseldorf (West), maar ook naar Mallorca, Stockholm en Zürich. 

De 9.000 passagiers werden verzocht thuis te blijven, en te wachten op verdere instructies. De Duitse krant Bild spreekt van een "pilots revolt", piloten zouden de voorkeur hebben gegeven tot ziekteverlof in plaats van te staken. 

Te koop

Dat Air Berlin ondanks het faillissement nog vliegt, is te danken aan een overbruggingskrediet van 150 miljoen euro, dat de Duitse overheid onder strenge voorwaarden heeft verstrekt.

Dat biedt het bedrijf de gelegenheid te onderhandelen met mogelijke kopers. Concurrent Lufthansa geldt daarvoor als de voornaamste kandidaat. Andere mogelijke kopers hebben tot en met vrijdag 15 september de tijd om een bod te doen.

Meest gelezen