Deel van stadhuis Gent afgesloten door wankele schoorsteen

Een deel van het stadhuis in Gent is vanmiddag afgesloten. Er dreigen brokken schoorsteen naar beneden te vallen. Ook een deel van de Hoogpoort ter hoogte van de trouwkapel is afgesloten. Dat meldt het Gentse stadsbestuur.

"De kans bestaat dat door trillingen van het verkeer of door windstoten brokstukken schade aanbrengen, ook binnen in het gebouw", zegt het stadsbestuur.

Mogelijk kan het probleem tot gedeeltelijke instortingen leiden. "Dat kan zowel gevaar opleveren voor de aangrenzende percelen, de openbare weg als voor de interne gebruikers van onderliggende ruimtes en gangen in het stadhuis. Daarom werd de zone tussen de trouwkapel en het Oostenrijks salon in het stadhuis volledig afgesloten."     

Er vinden tijdelijk geen vergaderingen meer plaats in de Collegezaal en enkele kantoren zijn uit voorzorg ontruimd. In de Hoogpoort wordt een veiligheidszone ingesteld.

Meest gelezen