Delhaize stopt samenwerking met slachthuis Izegem

Supermarktketen Delhaize laat weten dat het niet meer gaat samenwerken met het slachthuis van Izegem. Vanmorgen verspreidde de actiegroep Animal Rights beelden van mishandeling en wantoestanden in het slachthuis. "Wij hebben de samenwerking onmiddellijk stopgezet," zegt Roel Dekelver van Delhaize, "alle vleesproducten uit Izegem staan geblokkeerd."

Na het slachthuis van Tielt, is nu het slachthuis van Izegem in opspraak gekomen. Dat gebeurde nadat dierenrechtenorganisatie Animal Rights beelden verspreidde van hardhandige behandeling van dieren in het slachthuis. 

Twee supermarktketens die vlees afnamen van de slachthuizen, reageren meteen: Delhaize zet de samenwerking meteen stop en Colruyt zet de samenwerking on hold.

Geblokkeerd

“We hebben beslist om met onmiddellijke ingang de samenwerking met het slachthuis van Izegem stop te zetten”, liet Roel Dekelver van Delhaize vanochtend weten in het Radio 1-programma "Hautekiet".  

De supermarktketen heeft het slachthuis op de hoogte gebracht van deze beslissing en al het vlees dat uit het slachthuis komt, werd geblokkeerd in het distributiecentrum van Delhaize.   "De volumes die wij in (het slachthuis van) Tielt hadden voorzien, hebben we verdeeld over andere slachthuizen. Bij die slachthuizen hebben wij de controles ook verscherpt", laat woordvoerder Dekelver weten.

Bij Colruyt heeft men na het bekijken van de beelden beslist om de bestellingen en leveringen van het betrokken slachthuis on hold te zetten. "We gaan er van uit dat er heel snel duidelijkheid komt, en bekijken dan welke stappen we verder zullen nemen", laat productiedirecteur Stefan Goethaert van Colruyt weten.

Meest gelezen