Jonas Roosens

Gratis wifi in heel Europa op komst

Tegen 2020 moet wifi gratis beschikbaar zijn in openbare ruimtes in de hele Europese Unie. Dat heeft het Europees parlement vandaag beslist. 

Met het WIFI4EU-initiatief wil Europa tegen 2020 gratis, snel en veilig internet in zoveel mogelijk steden en dorpen. Tussen de 6.000 en de 8.000 gemeenten komen in aanmerking. Openbare plekken zoals bibliotheken, ziekenhuizen, parken, musea, trein- en busstations zullen Europees geld krijgen om gratis wifi-hotspots op te zetten.

120 miljoen

Europa trekt 120 miljoen euro uit om dit project te financieren. Vanaf 2018 zullen openbare diensten bij Europa kunnen aankloppen voor subsidies. 

Geen reclame

Op aandringen van het Europees parlement zijn er voorwaarden verbonden aan de financiering van de wifi-hotspots. Ze moeten vrij zijn van reclame en commercieel gebruik van persoonsgegevens is uit den boze. 

Meest gelezen