Huurhuis verandert in stort, "als mijn vrouw dit ziet, krijgt ze hartaanval"

Hallucinant, zo kan je de staat van een huurwoning in Londerzeel nog het best omschrijven. Bij de uitdrijving van de huurder stootte de gerechtsdeurwaarder op een cannabisplantage en een groot stort. De verhuurders hebben hun les geleerd: "verhuren doen we niet meer."

"Ik durf mijn vrouw hier niet binnen te laten, want als ze dit ziet, dan krijgt ze een hartaanval", zegt Marcel Teugels wanneer hij een blik werpt op wat ooit een woonkamer was.  Nu treft de 82-jarige verhuurder er een grote puinhoop aan, inclusief honderden lege bierblikjes.

Het koppel kende al enige tijd problemen met de huurder, maar dat ze de woning uiteindelijk zo zouden aantreffen, hadden ze niet verwacht. "Het begon met achterstallige huurgelden en tal van excuses om toch maar niet te moeten betalen. "Zelfs de aanslagen op Zaventem werden als excuses gebruikt", zegt Teugels bij onze collega's van Radio 2.

Na een gerechtelijk proces kon de huurovereenkomst  beëindigd worden. Pas toen de gerechtsdeurwaarder vorige week het huis binnenging, werd de omvang van de schade duidelijk.

"Het gaat ons veel geld kosten om dit te herstellen", vreest de verhuurder. Op een schadevergoeding van de ex-huurder rekent Teugels niet. "Hij is waarschijnlijk onvermogend.  Tussen alle rommel heb ik rekeningen gevonden van 11.000 euro voor elektriciteit en 4.000 euro voor gas."

We gaan de woning verkopen of er zelf intrekken. Verhuren doe ik niet meer

Marcel Teugels

Meest gelezen