vide

Nederlandse minderjarigen dealen drugs in Sint-Truiden

Politie en gerecht hebben een drugsbende opgerold die vanuit Rotterdam Zuid minderjarige drugsrunners naar ons land stuurde om heroïne en cocaïne te verkopen. In Rotterdam zijn 3 verdachten aangehouden, in Sint-Truiden 5. 

De Nederlandse bende ronselde minderjarigen onder meer in instellingen, scholen en sociale woonwijken in Rotterdam. Zij werden uitgestuurd naar de omgeving van Sint-Truiden om bruine heroïne en cocaïne te verkopen. De runners werden in Sint-Truiden ondergebracht bij lokale drugsverslaafden, in hotels of ze werden dagelijks met de wagen heen en weer gebracht.

De drugsverkoop bracht dagelijks 2.000 euro tot 4.000 euro op. In Nederland en ons land zijn nu alles samen 8 verdachten aangehouden, maar er kunnen nog arrestaties volgen, zegt het parket van Limburg. Bij de verdachten thuis werden ook nog drugs, gsm's, wapens en geld gevonden. 

Nederlandse minderjarigen dealen drugs in Sint-Truiden

Meest gelezen