Ook Nederlandstalige kijkers vinden Lars Koch een held en geen moordenaar in "The verdict"

Nederlandstalige tv-kijkers van National Geographic hebben majoor Lars Koch (foto) vrijgepleit in het programma "The verdict". Ze vinden dat hij een held is (en geen moordenaar), omdat hij een gekaapt passagiersvliegtuig neerhaalt en het niet laat neerstorten op een vol voetbalstadion.

Het sociaal experiment "The verdict" was eerder al op de Duitse televisie ARD te zien en kreeg ook een theaterversie. Het fictieve personage majoor Lars Koch laat een vliegtuig met 164 passagiers neerschieten om te voorkomen dat het zou crashen op een vol voetbalstadion.

Het publiek fungeert als jury en kan oordelen of Koch een held of moordenaar is. In Duitsland werd Koch vrijgesproken. De vrijspraak is nochtans controversieel, omdat in de Duitse grondwet staat dat je geen onschuldigen mag doden.

Gisteren was "The verdict" ook te zien National Geographic en de kijkers kozen de kant van Koch.  Bijna 9.000 mensen vonden hem online een held, 427 mensen zagen in hem eerder een moordenaar.

Meest gelezen