Zaakvoerder slachthuis: "Net als iederen geschokt door de beelden"

Het in opspraak geraakte slachthuis in Izegem gaat een actieplan opstellen. Vanmorgen gaf dierenorganisatie Animal Rights een video vrij met beelden waarop dieren in het slachthuis hard worden aangepakt.

Het slachtbedrijf in Izegem heeft gereageerd op de beelden die Animal Rights undercover maakte in het bedrijf.  Minister Weyts heeft het slachthuis onmiddellijk laten sluiten. Bij het bedrijf Verbist hebben ze de beelden pas deze morgen voor het eerst gezien.

"Net als iedereen zijn we geschokt door sommige zaken die we daarop gezien hebben", zeggen ze bij Verbist. "Die zaken kunnen niet door de beugel en we nemen die ter harte. We gaan onmiddellijk actie ondernemen zodat dergelijke zaken in de toekomst zich niet meer kunnen voordoen."

Het bedrijf gaat een actieplan opstellen, verduidelijken ze bij Verbist. "In het kader van een convenant dat FEBEV (de nationale sectorfederatie voor slachthuizen en uitsnijderijen) heeft afgesloten met minister Weyts, is er een doorlichting van alle slachthuizen afgesproken tegen het eind van dit jaar. Wat slachthuis Verbist betreft hebben we beslist dit te vervroegen."

Het bedrijf heeft deze morgen al contact opgenomen met de Thomas More hogeschool, die deze doorlichting gaat begeleiden. "Morgen komen zij al naar hier om onze installatie te inspecteren. Op basis van die doorlichting zullen we dan een actieplan opmaken dat met minister Weyts zal overlegd worden, zodat het slachthuis zo snel mogelijk terug open kan."

Meest gelezen