Storm Irma maakt slachtoffers in Georgia, luchthaven van Atlanta gesloten

Na de Caraïben en Florida teistert Irma nu ook Georgia en South Carolina. De luchthaven van Atlanta, de grootste ter wereld, is uit voorzorg gesloten.

Irma is nu afgezwakt tot een tropische storm, maar voert nu vooral hevige regen aan op de Atlantische kusten van Georgia en South Carolina, ten noorden van Florida. Daar waren eerder 540.000 mensen geëvacueerd, onder meer uit de havenstad Savannah. Op een aantal plaatsen zijn daar overstromingen gemeld.

In Georgia zijn al zeker twee doden geteld. Het gaat om mensen die onder omgewaaide bomen terecht zijn gekomen. Ook in South Carolina zijn er twee doden geteld. Die mensen werden geraakt door rondvliegend puin.

In die staten en in Alabama zitten meer dan 1,2 miljoen mensen zonder stroom. De stroomstoringen zijn het gevolg van afgeknapte elektriciteitslijnen. Die zijn in de VS meestal niet ondergronds zoals bij ons en zijn dus erg gevoelig voor wind.

In Atlanta, de hoofdstad van Georgia, is de luchthaven Hartsfield-Jackson, een van de grootste ter wereld, uit voorzorg gesloten. Er zijn honderden vluchten geschrapt en duizenden passagiers blijven vastzitten op de luchthaven. De scholen in de omgeving zijn gesloten en ook veel bedrijven houden de deuren dicht.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen