Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Twee Belgen mogen Mercedes van 2,275 miljoen euro kopen

Twee Belgen mogen de hypercar "Project One" van de Duitse luxewagenbouwer Mercedes-Benz kopen, met een prijskaartje van 2,275 miljoen euro zonder btw.  

Dat is maandagavond vernomen aan de vooravond van het autosalon van Frankfurt, waar de hypercar in primeur voorgesteld werd. Van de bijzonder exclusieve auto worden slechts 275 exemplaren gebouwd. Er zouden heel wat meer Belgische kandidaten geweest zijn, maar slechts twee bleven over: iemand uit Vlaanderen en iemand uit het Brusselse.

De hypercar krijgt een motor mee uit de Formule 1, een 1.6 V6, en vier elektromotoren. Daarmee krijgt de auto een vermogen van meer dan 1.000 pk en een topsnelheid van meer dan 350 km/u. De sprint van 0 naar 200 km/u vergt minder dan 6 seconden.

Alle 275 stuks waren meteen uitverkocht en de vraag was volgens Mercedes veel groter dan het aanbod.

Meest gelezen