Tweede verdachte aangehouden voor aanval op agenten Turnhoutsebaan

Er is een tweede verdachte aangehouden voor het geweld tegen twee politieagenten op de Turnhoutsebaan in Borgerhout, begin deze maand. Het gaat om een 20-jarige man. Intussen is ook beslist dat een andere verdachte die vorige week al werd aangehouden, in de cel blijft.  

Vrijdag 1 september kregen twee politieagenten problemen tijdens een interventie op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Volgens het Antwerpse parket werden de agenten omsingeld door een tiental personen en hebben verschillende onder hen de agenten geslagen en/of geduwd. Daarna werden ze door omstanders bekogeld door projectielen.

Vorige week werd een eerste verdachte van de aanval opgepakt. Volgens het parket gaat het om de aanstoker van het incident. Hij zou een projectiel hebben gegooid naar de agenten en zou één van de twee ook een stamp in het kruis hebben gegeven. De verdachte moest zich voor de onderzoeksrechter verantwoorden voor slagen en verwondingen met voorbedachte rade, weerspannigheid én bendevorming. Na het verhoor werd hij aangehouden en ook vandaag heeft de raadkamer beslist om hem verder aan te houden. De verdachte was al bekend bij justitie en riskeert een celstraf van 10 jaar. 

Gisteren dan werd een tweede verdachte opgepakt. Het is een 20-jarige man. Ook hij is aangehouden voor slagen en verwondingen met voorbedachte rade, weerspannigheid en bendevorming. Hij is nu aangehouden, vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer. 

Advocaat vroeg vrijlating

De advocaat van de eerste verdachte, Sahil Malik, had vanmorgen aan de raadkamer de vrijlating gevraagd, omdat de rechten van de verdediging volgens hem geschonden zijn. "Mijn cliënt wordt aangehouden op basis van camerabeelden, maar ik krijg die beelden niet te zien."

Volgens Malik zou zijn cliënt de politie ook niet fysiek aangevallen hebben. "Mijn cliënt heeft gezien hoe een dame hardhandig werd aangepakt door de politie", zegt Malik.  "Toen heeft mijn cliënt geschreeuwd dat de agenten het kalm aan moesten doen en dat het niet nodig was om zo te keer te gaan tegen de dame in kwestie. Mijn cliënt zegt dat hij de menigte niet heeft opgehitst en geen agent in het kruis gestampt heeft."

Videospeler inladen...

Nieuw incident vorig weekend

Ook dit weekend was er een incident van geweld tegen de politie in Borgerhout. Twee agenten werden aangevallen tijdens een politie-interventie. Ze raakten lichtgewond: één was werkonbekwaam voor 2 dagen, de andere voor 1 dag.

De politie kon snel een 31-jarige man oppakken. De verdachte is bekend bij het gerecht en gisteren heeft de onderzoeksrechter beslist dat hij aangehouden blijft. De man wordt verdacht van opzettelijke slagen en verwondingen aan een agent en van weerspannigheid in bende. Het parket benadrukt "dat het zeer zwaar tilt aan geweld tegen politiediensten en zeer streng en consequent zal blijven optreden".

Meest gelezen