Toon Royackers

Uitslaande brand in Ritz Building aan Hasseltse kanaalkom

In de Ritz Building aan de kanaalkom in Hasselt is maandagavond een hevige uitslaande brand uitgebroken.  

De buurtbewoners krijgen van de politie de raad om ramen en deuren gesloten te houden vanwege de hevige rookontwikkeling. Het brandweerkorps van Hasselt was als eerste ter plaatse. De Hasseltse brandweer riep de versterking in van andere korpsen van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg. De melding over de brand liep iets voor 21u maandagavond binnen.

In het gebouw zat vroeger discotheek The Ritz en later ook dancing "The Atmoz" van Pat Krimson. De brandweerploegen van de hulpverleningszone Zuid-West Limburg hadden maandagavond rond 23u de hevige brand onder controle. Er gebeurden ook controles op de aanwezigheid van asbest. De resultaten hiervan worden dinsdagochtend verwacht. Dat maakte de stad Hasselt bekend.

Het ging om een uitslaande brand. De oorzaak is onbekend en wordt door het gerecht onderzocht. De bewoners van een woning werden geëvacueerd. Zij mochten intussen al terug naar huis. De eigenaars van tuinen die aan de achterzijde op het pand uitkomen mogen hun tuin tot nader orde niet betreden.

 

Meest gelezen