Zinkgat Brussel: laatste inwoners kunnen terug naar huis

Vanavond kunnen de laatste 22 inwoners van de Brusselse gemeente Sint-Joost terugkeren naar hun huizen. Dat meldt het kabinet van de burgemeester van Sint-Joost, Emir Kir. Ze waren donderdag geëvacueerd, toen er door een waterlek een groot zinkgat was ontstaan in de Leuvensesteenweg. 

In totaal werden meer dan 200 mensen geëvacueerd. De meesten van hen mochten in de afgelopen dagen weer naar huis, behalve 22 inwoners die wonen in de nummers 197 en 199 op de Leuvensesteenweg en een woning op het nummer 2 van de Wauwermansstraat. Gisteren liet het kabinet-Kir weten dat zij pas ten vroegste vandaag naar huis mochten. 

Ondertussen beschikken de getroffen inwoners op de Leuvensesteenweg en de omliggende straten opnieuw over water en elektriciteit, maar de gastoevoer is nog niet hersteld. Dat zal nog duren tot het weekend. Daarom mogen de mensen die dat willen gebruik maken van de douches van het OCMW-rusthuis.

Morgen en vrijdag worden informatievergaderingen georganiseerd, waar de bewoners geïnformeerd zullen worden over het verloop van de werkzaamheden, en zullen ze ook juridisch advies krijgen.

Meest gelezen