20 geseinden gevat bij grote politieactie Brussel

Tijdens een grote politieactie vannacht in Brussel zijn 20 mensen opgepakt die geseind stonden. 11 personen zijn aangehouden. In totaal werden meer dan 400 mensen en bijna 500 auto's gecontroleerd. De actie richtte zich onder meer op drugshandel, verboden wapenhandel en het gebruik van vervalste documenten. 

Gisteravond was er voor de derde keer dit jaar een “Full Integrated Police Action” (FIPA) in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Aan de actie namen experts deel van de Federale Gerechtelijke Politie in zware diefstal, mensenhandel, drugs en vervalste documenten. Maar ook specialisten van de Dienst Vreemdelingenzaken voor illegale immigratie waren betrokken. 

De grootschalige actie richtte zich voornamelijk op drughandel, verboden wapenhandel en -zwendel en het gebruik van valse en vervalste documenten. Daarnaast werd er ook gefocust op woninginbraken, home jackings en rondtrekkende dadergroeperingen. In totaal werden 406 personen en 489 voertuigen gecontroleerd. Er werden ook 1356 ANPR-controles (Automatic Number Plate Recognition) uitgevoerd. 

De politie trof 20 geseinde personen aan en 5 personen die illegaal op het grondgebied verbleven. Eén persoon was in het bezit van verboden wapens en er zijn 17 drugfeiten geregistreerd. Uiteindelijk zijn er 11 personen aangehouden. 549 personen zijn tot slot onderworpen aan een ademtest waarvan er 14 positief bliezen. 

Volgens Ine Van Wymersch van het Brussels parket is de actie geruststellend. "Er zijn heel wat auto's en personen gecontroleerd, maar slechts een aanzienlijke minderheid onder hen is in het bezit gevonden van kleine hoevelheden drugs, een wapen of valse documenten."

Meest gelezen