Videospeler inladen...

8 bejaarden aan hitte bezweken in rusthuis in Florida

In een rusthuis in Hollywood Hills zijn, in de nasleep van orkaan Irma enkele dagen geleden, acht bejaarden omgekomen op de verdieping van een rusthuis, waar het te heet was geworden. De airconditioning werkte niet meer omdat de stroom al die tijd was uitgevallen. Dat meldde de lokale politie, die de eerste vaststellingen deed.

De slachtoffers waren tussen 71 en 99 jaar en verbleven in een rusthuis in Hollywood, in het zuidoosten van Florida. In totaal werden ongeveer 120 inwoners van de residentie geëvacueerd. Burgemeester Barbara Sharief gaat ervan uit dat deze mensen het slachtoffer zijn geworden van de hitte. Door Irma zaten verschillende delen van de staat dagenlang zonder stroom. Daardoor werkte de airconditioning niet.

Er wordt een strafrechtelijk onderzoek gevoerd naar de overlijdens, zei Tomas Sanchez, hoofd van de politie van Hollywood, tijdens een persconferentie.    

Als de overlijdens als orkaangerelateerd worden erkend dan komt het aantal dodelijke slachtoffers van Irma in totaal op 56, waarvan 19 doden in de Verenigde Staten en 40 in de Caraïben.

Meest gelezen