Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Al zeker twaalf doden na doortocht orkaan Irma in Florida

Na de doortocht van orkaan Irma in de Amerikaanse staat Florida zijn er nu al twaalf doden geteld.  Dat zeggen de hulpdiensten. In Georgia kwamen drie mensen om, in South Carolina twee. 

In Florida zitten ook nog  altijd 5,8 miljoen mensen zonder stroom. Volgens de stroomleverancier kan het zeker een week tot 10 dagen duren voor de meeste huizen en bedrijven opnieuw stroom hebben.   Intussen zijn de eerste bewoners van de Florida Keys, deeilandengroep voor de zuidwestelijke kust, naar huis teruggekeerd om de schade op te meten. De Keys werden zwaar beschadigd door Irma. Volgens Fema, het crisiscentrum van de Amerikaanse overheid, is een kwart van alle huizen op de Keys verwoest, de rest is beschadigd.

Benefiet "Hand in Hand"

Vannacht liep er op de grote Amerikaanse tv-zenders ABC, CBS, NBC, Fox, HBO, MTV, BET en Univision een grote benefietactie, "Hand in Hand" voor de slachtoffers van de orkanen Harvey en Irma. Onder meer George Clooney, Julia Roberts, Leonardo DiCaprio, Tom Hanks, Oprah Winfrey en Beyonce werkten daar aan mee. Er is meer dan 14 miljoen dollar ingezameld. Orkaan Harvey kostte aan meer dan 70 mensen het leven in Texas. 

Meest gelezen