Chesterfield Borough Council

Bloemenportret van Diana in Chesterfield lokt controverse uit

Een bloemenportret van de Engelse prinses Diana in de Centraal- Engelse stad Chesterfield valt niet erg in de smaak van het grote publiek. Commentaren als afschuwelijk en weerzinwekkend doen de ronde op de sociale media.

Het portret maakt deel uit van Chesterfields "well dressing"-festival. Daarbij worden bronnen en waterputten bekleed met figuren die zijn samengesteld uit bloemblaadjes.  Het portret staat opgesteld op de markt in Chesterfield als een eerbetoon aan Diana die precies 20 jaar geleden overleden is.

Het stadsbestuur hoopte met het portret meer mensen naar Chesterfield te lokken en plaatste foto's ervan op Facebook, maar de reacties waren nogal gemengd. Dit is een belediging van Diana, schreef iemand op Twitter, terwijl iemand ander zei dat ze in lachen uitgebarsten was. "Ik apprecieer al het werk dat hierin gekropen is, maar het resultaat is afschuwelijk", was een iets mildere commentaar.

Publiciteit

Een woordvoerder van het stadsbestuur zegt dat het portret is gemaakt door 14 vrijwilligers die de traditionele kunst van "well dressing" gebruikt hebben. "Alle kunst moet stof tot discussie opleveren, en met het werk van dit jaar is dat zeker het geval."

"Het portret heeft als doel bezoekers naar de streek te halen en als deze publiciteit mensen kan aanzetten naar hier te komen en te genieten van onze historische markt en de lokale winkels te bezoeken, dan kan dat alleen goed zijn voor Chesterfield", zegt de man.

Het portret is nog tot zaterdag te bewonderen.

Meest gelezen