Belga

BV's zeggen nee tegen vlees: "Doe jij mee? Het is makkelijker dan je denkt"

In de open brief "Not In Our Name" in Het Laatste Nieuws roepen een aantal BV's op om "nee" te zeggen tegen vlees. "Het is makkelijker dan je denkt, zelfs wij kunnen het", klinkt het. De oproep komt er na de nieuwe beelden van dierenmishandeling in een slachthuis in Izegem.

De brief is ondertekend door actrices Veerle Baetens, Clara Cleymans en Ann Ceurvels, muzikant Wannes Cappelle, theatermaker Dimitri Leue, filosoof Johan Braeckman, fotografe Lieve Blancquaert, radiopresentatrice Erika Van Tielen en lingerieontwerpster Murielle Scherre. Ze vragen om niet langer vlees te eten. "Dat is de énige manier om er zeker van te zijn dat er geen dieren moeten lijden voor een maaltijd", schrijven ze.

De brief komt er met de steun van de vzw EVA dat zich sinds 2000 inzet om zoveel mogelijk dierlijke voeding te vervangen door plantaardige producten.  De BV's benadrukken dat er genoeg alternatieven zijn voor vlees:

"Je hoeft niet in te boeten aan smaak en genot, er zijn steeds meer plantaardige producten in de supermarkt, veel restaurants bieden veggie menu's aan en je voelt je beter bij de gedachte dat je niet meer meedoet aan een systeem waarin er op een vreselijke manier met dieren wordt  omgegaan.  Je hoeft ook niet van de ene dag op de andere je eetgewoonten volledig om te gooien. Je kan dit in stapjes doen en je laten begeleiden."  

Meest gelezen