ACOD roept ook bij De Lijn op om te staken op 10 oktober

Ook bij vervoersmaatschappij De Lijn wil de socialistische vakbond ACOD volgende maand staken. De bond roept zijn leden op het werk neer te leggen op dinsdag 10 oktober. Eerder was er ook al zo'n oproep bij de lokale, Vlaamse en federale overheidsinstellingen. Zo kan er ook hinder zijn bij het spoor.

De beslissing volgt op de oproep van ACOD om een 'reactiedag' te organiseren in de openbare sector tegen het beleid van de regering Michel. De 'reactiedag' staat gepland op 10 oktober, de dag waarop premier Charles Michel de beleidsverklaring voorleest in de Kamer.
ACOD kondigde ook reeds stakingen aan bij de spoorwegen, bpost, de federale, regionale en lokale administraties en de VRT.

De andere bonden hebben nog niet beslist of ze ook meestaken op 10 oktober.

Voorlopig geen staking onderwijsbond

De socialistische onderwijsvakbond roept niet op tot een staking, maar plant wel een sensibiliseringscampagne op 10 oktober. Ook organiseert ACOD Onderwijs vergaderingen voor de leden op die dag. De bond sluit niet uit dat er nog acties zullen volgen als gesprekken met onderwijsminister Hilde Crevits over verbeteringen voor onderwijzend personeel geen resultaat opleveren.

Meest gelezen