www.aurorebelot.com

Fiscale maatregelen brengen 2,3 miljard euro te weinig op: "Een probleem? Dat is lachwekkend"

Een aantal nieuwe fiscale maatregelen hebben vorig jaar 2,3 miljard euro minder opgebracht dan verwacht. Dat schrijft Het Nieuwsblad. "Maar de rekening klopt", benadrukt minister van Begroting Johan Van Overtveldt (N-VA).

In totaal hebben zeven maatregelen uit de begroting van vorig jaar geen 2,1 miljard euro opgebracht, maar wel 180 miljoen euro gekost. Het gaat dan om tegenvallende inkomsten voor de roerende voorheffing, de speculatietaks en de kaaimantaks.

"Ik heb nog nooit zoveel onzin bij elkaar gezien", reageert minister Van Overtveldt aan VRT NWS. "De inkomsten voor 2016 zijn bijna exact van wat vooropgesteld is. Er zijn uiteraard altijd afwijkingen in de onderliggende bedragen. Het gaat hier om een totaal van 115 miljard euro dat onderverdeeld is in verschillende categorieën. Zeggen dat er vandaag een probleem is met de inkomsten is lachwekkend."

Meest gelezen