Franse kerncentrale onder versterkt toezicht

De kerncentrale in het Franse Belleville-sur-Loire, in het centrum van Frankrijk, is onder versterkt toezicht geplaatst. "Het gaat om een bijzondere procedure, door de achteruitgang van het veiligheidsniveau sinds 2016," dat meldt de Franse autoriteit voor nucleaire veiligheid ASN.

"Er zijn stijgingen van het aantal significante voorvallen en tekortkomingen vastgesteld  bij de Franse energiereus EDF in verband met het toezicht en onderhoud van de installaties," dat zegt de ASN. Ook het antwoord dat de ASN krijgt van EDF zou ontoereikend zijn.     

De procedure van versterkt toezicht houdt in dat er extra controles komen op de site en er bijzondere aandacht besteed zal worden aan de maatregelen die EDF neemt. Volgend jaar volgt een inspectie ter controle.     

De kerncentrale van Belleville-sur-Loire telt twee reactoren van elk 1.300 megawatt.

Meest gelezen