Videospeler inladen...

Herstel van spoortunnel in Brussel moeilijker dan verwacht

De herstelling van de spoortunnel onder het zinkgat in de Leuvensesteenweg in Brussel, verloopt moeilijker dan verwacht. Infrabel wordt voortdurend geconfronteerd met onverwachte meerwerken.

De spoortunnel liep vorige week vol modder door een breuk in de waterleiding, en daardoor ontstonden er ook twee enorme gaten in het wegdek van de Leuvensesteenweg, op het grondgebied van de gemeente Sint-Joost-ten-node. Spoorbeheerder Infrabel begon onmiddellijk met het vrijmaken en herstellen van de tunnel.

Maar het waterlek is er nog altijd, en daardoor zijn er extra funderingswerken nodig. Door het slechte weer duurt dat langer dan verwacht. Omdat het om een tunnel gaat, kan er ook geen zwaar materieel worden ingezet. Daardoor verloopt alles heel moeizaam.

Infrabel had gehoopt het treinverkeer tegen maandag 18 september weer normaal te krijgen. Maar dan mogen er geen extra knelpunten meer opduiken. Er wordt in elk geval dag en nacht doorgewerkt. De spoortunnel bedient vooral de lijn tussen Brussel en Namen;

Meest gelezen