Lady Gaga is gaga van Radio Gaga

De Amerikaanse zangeres Lady Gaga zou van plan zijn om een internationaal patent te nemen op haar naam, meer, zelfs op de term "gaga". Zo ontdekte ze dat in Vlaanderen het Canvas-programma "Radio Gaga" bestaat. She was not amused.  

2017 Invision

Het was even schrikken voor Joris Hessels toen hij een officiële brief van een New-Yorks advokatenkantoor in de bus kreeg. Via het kantoor dagvaardt de Amerikaanse zangeres Lady Gaga Joris Hessels en Dominique Van Malderen, de  makers van het populaire human interest-programma "Radio Gaga", en bedenkers van de naam.  Hoe de lady van het bestaan van "Radio Gaga" op de hoogte is gebracht, weet Hessels niet. In elk geval, volgens het showbizz-fenomeen, bekend van "Pokerface", misbruiken de Vlaamse programmamakers haar naam. Na eens flink doorslikken kon Hessels de dagvaarding relativeren. 

Van Queen tot Freddie Mercury 

Volgens Hessels is de kans klein dat Lady Gaga (31) haar gram haalt. De term "gaga" is gewoon internationale taal voor gek, zot, crazy, dol, tureluurs, stapel, kierewiet... Volgens Kramers woordenboek in 1910 komt gaga uit het Frans en betekende het toen seniel, zwakhoofdig, halfwijs, kinds... De groep Queen en de erven Freddie Mercury hebben zelfs meer redenen om naar de copyright-rechter te stappen. Een van de knapste latere songs van Queen is..."Radio Gaga". En zelfs Kris De Bruyne mag het eens proberen. In 1985 had hij een bescheiden hit met "je suis gaga". Toen had nog niemand van Lady Gaga gehoord. 

Door dezelfde deur

Joris Hessels houdt tot op zekere hoogte wel van het werk van Lady Gaga. We kunnen nog altijd door dezelfde deur, zei hij bij Vincent en Eva op Studio Brussel, al is de deur een beetje smaller geworden. Overigens, vanavond op Canvas begint het derde en laatste seizoen van "Radio Gaga". Joris en Dominique parkeren hun opnamestudio-caravan aan alcohol- en drugs-afkickcentrum De Kiem in Gavere.  

Meest gelezen