AFP

Matthias Schoenaerts aan de tequila "boom boom" in Toronto: "De Q&A had een vrolijke swing"

Matthias Schoenaerts promoot momenteel zijn film "Le fidèle" op het Filmfestival van Toronto. Studio Brussel-presentatrice Linde Merckpoel kreeg hem vanochtend eventjes aan de lijn, net op het moment dat de acteur een feestje aan het bouwen was. Schoenaerts was de vrolijkheid zelve.

De donkere liefdestragedie "Le fidèle" van Michaël R.Roskam is geselecteerd in Toronto. Schoenaerts, die de gangster Gino vertolkt in de film, woonde het internationale filmfestival bij. En na de inspanning volgt uiteraard de ontspanning. Linde Merckpoel belde in haar programma op Studio Brussel met de acteur.

"We zijn even aan het genieten. We hebben al het werk achter de rug. De film is de wereld in. Nu duiken we de nacht in met de bende en breken de tent af", vertelt Schoenaerts. Hij had zich alvast te goed gedaan aan shotjes. "We waren iets lekker gaan eten en zijn meteen aan de tequila begonnen, met als gevolg dat de Q&A (vraag-en-antwoord met de pers, red.) een vrolijke swing had."

Geen beter vermaak dan fileleedvermaak

Merckpoel vroeg Schoenaerts "Rundskop" -zijn vorige samenwerking met Roskam- te vergelijken met "Le fidèle". ""Rundskop" was een kopstoot, terwijl "Le fidèle" een trage wurggreep is, een soort van boa contrictor die je traag omhelst en op het einde je hele ribbenkast breekt", zegt Schoenaerts filosofisch.

Cia, bam bam bam bam bam bam!

"Volgens mij klonken mijn antwoorden tequila-influenced", bedenkt de
acteur zich plots. Hij sluit spontaan met Merckpoel het gesprek af: "En
nu over naar de vrolijke files in België! Sorry voor het leedvermaak.
Ciao, bam bam bam bam bam bam!"

De goedgezinde Schoenaerts horen? Klik hieronder:

Meest gelezen