Chris De Bruyn

Mishandeld schaap gevonden in Tielt-Winge

Het dierenasiel van Tielt-Winge heeft een schaap met afgesneden oren en verschillende verwondingen opgevangen. De lokale politie Hageland spreekt over de ergste dierenmishandeling ooit gezien in de regio.

Het zwarte schaap doolde gisteravond rond in Tielt-Winge. Het opvangcentrum is het dier gaan halen en merkte dan de ernstige verwondingen op, zegt Willy Desmedt van het dierenopvangcentrum. "Het is het werk van een dierenbeul, een normale mens doet dat niet."

"De twee oren werden tegen de schedel afgesneden, drie van de vier poten hadden hele diepe snijwonden en in zijn nek had hij een snede van vier centimeter breed en drie centimeter diep. Voor het ogenblik gaat het er goed mee want hij eet goed", zegt Desmedt.

De dierenarts geeft het schaap vijftig procent overlevingskans. Het dierenasiel heeft een pv laten opmaken en heeft klacht ingediend tegen onbekenden voor dierenmishandeling.  

Chris De Bruyn

Meest gelezen