Bart Boterman

In Oostende slaat Kardinaalsboei los door storm en belandt op strand 

Door het stormachtig weer dinsdagnacht is voor de kust van Mariakerke een kardinaalsboei losgeslagen. Het object kwam uiteindelijk tot stilstand op het strand van Oostende ter hoogte van het Casino Kursaal. 

“Het komt vaker voor dat een boei los komt bij stormweer. De kardinaalsboei dreef voor de kust van Mariakerke om een wetenschappelijk meetinstrument aan te wijzen in zee zodat schepen er niet over zouden varen. Het is rederij DAB Vloot die de boei terug in zee zal plaatsen”, reageert het Maritiem Reddings- en Coördinatiecentrum in Oostende (MRCC).

Doordat het plots laag water werd, was de boei gisterenmiddag niet meer omgeven door water.  “Wellicht zullen ze proberen de boei weg te slepen bij hoog water. Als dat niet lukt, zal er een kraan aan te pas moeten komen”, aldus het MRCC.

Dergelijke boei weegt tot 4.000 kilo. De stormwinden veroorzaakten op verschillende plaasten schade in de regio zoals losgekomen dakpannen en omgewaaide bomen, maar echte zware schadegevallen werden niet vastgesteld.

Meest gelezen