Pascale Peraïta wil terugkeren als directrice van Samusocial

In Brussel wil voormalig OCMW-voorzitter  Pascale Peraïta (PS), die in opspraak is gekomen in de Samusocial-affaire en ontslag heeft moeten nemen, terugkeren als directrice van Samusocial. Dat meldt de RTBF en het nieuws is bevestigd aan onze redactie.  Volgens haar advocaat wil ze terugkomen uit het verlof zonder wedde dat ze bij Samusocial had genomen.

Het Brussels gewest gaat zich verzetten tegen de terugkeer van Peraïta. Het noemt haar aankondiging een manoeuvre om een ontslagvergoeding te krijgen. Hoe dan ook is het aan de nog aan te duiden nieuwe raad van bestuur van Samusocial om een beslissing te nemen.

Peraïta is als ex-gedelegeerd bestuurder bij daklozenorganisatie Samusocial één van de hoofdrolspelers in het schandaal over de hoge zitpenningen die ze blijkbaar jarenlang heeft opgestreken. Vóór ze gedelegeerd bestuurder werd, was ze directrice bij Samusocial en in die functie had ze dus verlof zonder wedde genomen. 

Als gevolg van de zitpenningenaffaire nam Peraïta in juni ontslag als OCMW-voorzitter. Ze is ook uit de PS gezet. Samen met haar moest Yvan Mayeur opstappen als burgemeester.  

"Onvoorstelbaar en totaal wereldvreemd"

Brussels parlementslid  Arnaud Verstraete (Groen), die ook lid is van de onderzoekscommissie Samusocial van het Brusselse Parlement, noemt de demarche van Peraïta onvoorstelbaar en totaal wereldvreemd.

"De logische reactie van mevrouw Peraïta, van socialistische signatuur, was geweest om zelf ontslag te nemen als directrice. Nu doet ze opnieuw een poging om geld te verdienen van de organisatie die zich inzet voor daklozen en die daarvoor kan rekenen op publieke middelen en giften van mensen en bedrijven", zegt Verstraete.

PS-kopvrouw Laurette Onkelinx heeft al evenmin een goed woord over voor Peraïta. "Onaanvaardbaar", zei ze in "Terzake".

Meest gelezen