Nicolas Maeterlinck

Peeters wil pensioenmaatregel voor 50-plussers herbekijken: "Communicatie was kakofonie"

CD&V-vicepremier Kris Peeters wil dat de federale regering de maatregel rond de werkloze 50-plussers grondig herbekijkt. Dat zegt hij voor de start van het kernkabinet, waar het thema aan bod komt. "De communicatie is een kakofonie geweest."

Begin deze maand ontstond er heel wat onduidelijkheid over wat de regering nu precies beslist had over het pensioen van 50-plussers. Volgens oppositiepartij SP.A zouden zij minder pensioen krijgen als ze meer dan één jaar werkloos zijn geweest. "Nonsens", reageerde Open VLD-voorzitster Gwendolyn Rutten in "De zevende dag", maar de onduidelijkheid bleef.

Minister van Pensioenen  Daniel Bacquelaine (MR) was even later duidelijk: de maatregel is beslist in het zomerakkoord. Maar bij premier Charles Michel was dan weer te horen dat er nog niets was beslist. 

Deze communicatie is niet voor herhaling vatbaar.

"Ik denk dat we na de commotie de maatregel ernstig moeten herbekijken", zegt CD&V-vicepremier Peeters aan VRT NWS. "De communicatie errond was een kakofonie en dat is niet voor herhaling vatbaar. Mensen begonnen zich zorgen te maken over hun pensioen en dat moeten we voorkomen."

Het kernkabinet buigt zich deze voormiddag over de verdere uitwerking van het zogenoemde zomerakkoord. Verschilende departementen moeten nog extra besparen.

Meest gelezen