Rebel Wilson krijgt 3 miljoen euro schadevergoeding in lasterzaak en schenkt het weg

De Australische actrice Rebel Wilson krijgt 3 miljoen euro schadevergoeding in een rechtszaak.  Wilson pikte het niet dat mediabedrijf Bauer Media acht artikels schreef waarin ze naar voren kwam als pertinente leugenaar. Ze kreeg in juni gelijk en kent nu het bedrag van haar schadevergoeding: 3 miljoen euro die ze op haar beurt zal wegschenken.

De rechtszaak was groot nieuws in Australië. Elke dag gedurende drie weken zat de "Pitch perfect" -actrice in de rechtszaal. Volgens haar hadden de artikels uit 2015 tot gevolg dat ze niet aan de bak raakte in Hollywood. Volgens Bauer Media loog Wilson ronduit over haar jeugd, leeftijd en naam louter om carrière te maken.

Wilson zag echter twee films aan haar neus voorbijgaan, voelde zich financieel benadeeld en eiste compensatie. "Je bent niet erg lang populair in Hollywood. Je hebt slechts enkele jaren voor je uit de "mode" bent. Bauer Media heeft me twee jaren van mijn favoriete bezigheid ontnomen: mensen entertainen." De jury volgde Wilsons redenering in de rechtbank.

In juni liet de actrice weten dat ze de schadevergoeding zou investeren in de Australische filmindustrie om jobs te creëren.

Meest gelezen