ImageGlobe

TUI en Thomas Cook vliegen voorlopig niet naar Cuba na doortocht orkaan Irma

Touroperators TUI en Thomas Cook vliegen al zeker tot en met 24 september geen toeristen meer naar Cuba. In de meeste hotels zijn er namelijk herstellingen nodig na de doortocht van orkaan Irma. De reizigers die op het eiland zijn, worden teruggevlogen. 

Touroperator TUI had tot en met 24 september drie vluchten naar Cuba gepland (in combinatie met een stop in Cancun, Mexico), zegt TUI-woordvoerder Piet Demeyere. De reizigers die naar Cuba zouden trekken, krijgen een alternatief aangeboden. Het meest logische alternatief is Cancun, want dan kunnen ze hun reisdata en vliegtuigzetel behouden. Terugbetaling is ook mogelijk. De zowat 200 reizigers die momenteel met TUI in in Cuba zijn, worden vandaag en morgen teruggevlogen vanop de luchthaven Varadero.

Eenzelfde verhaal is te horen bij Thomas Cook. Dat hoopt alle reizigers die op Cuba verblijven, tegen zaterdag terug op Belgische bodem te krijgen. Ook Thomas Cook reist zeker tot en met 24 september niet naar Cuba omdat een "optimale vakantiebeleving niet kan worden gegarandeerd". Betrokken reizigers kunnen kosteloos omboeken of een terugbetaling vragen.     

Florida

TUI stuurt morgen ook twee vliegtuigen naar Orlando Sanford, in Florida, om reizigers op te halen. De volgende afreizen naar Florida gaan door zoals gepland, luidt het. Bij Thomas Cook kunnen afreizen naar Florida tot en met 24 september nog geannuleerd of gewijzigd worden.

Meest gelezen