AP

Filmstudio's smijten met veel geld, maar Liam Neeson stopt toch met actiefilms

De Ierse acteur Liam Neeson speelt niet langer nog een actieheld. Hij kondigt zijn pensioen voor die specifieke rol aan. "Filmstudio's smijten met serieus veel geld naar mij. Maar jongens serieus, ik ben verdomme 65", maakt Neeson duidelijk.

Liam Neeson kennen we als actieheld vooral van de "Taken"-trilogie waarin hij als voormalig CIA-medewerker (en als man van actrice Famke Janssen) familieleden uit handen van ontvoerders moet redden.  Daarin zegt Neeson de volgende bekende tekst:

"If you are looking for ransom, I can tell you I don't have money. But what I do have are a very particular set of skills, skills I have acquired over a very long career."

Drama komt voortaan eerst

Neeson kiest voortaan voor het meer dramatische werk. De acteur vierde in juni zijn 65e verjaardag en maakt er geen geheim van dat zijn leeftijd een rol speelt. Hij wil geloofwaardig blijven voor het publiek. Dat publiek zal hem volgend jaar wel nog in twee thrillers zien rondrennen, in "Hard powder" en  "The commuter". Daarna is het gedaan als actieheld.

Grootste succes was niet met een actiefilm

Neeson schitterde eerder ook in "Non-stop" (2014),  waarin hij als zogenoemde kaper het moorden op een passagiersvliegtuig probeert te stoppen, en in "The grey" (2011), waarin hij in Alaska achternagezeten wordt door een roedel wolven. In "Batman begins" (2005) was hij dan weer Ra's al Ghul, de mentor en vijand van Bruce Wayne.

Nochtans boekte Neeson zijn grootste succes niet met een actiefilm, maar met Steven Spielbergs "Schindler's list" uit 1993.  In dit historisch drama redt hij als Oskar Schindler honderden Joden van de Holocaust. De film werd bekroond met zes Oscars. Neeson werd genomineerd, maar won niet.

Meest gelezen