24 doden bij brand in school in Maleisië

Bij een brand in een koranschool in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur kwamen 22 leerlingen en 2 begeleiders om het leven. Oorzaak is wellicht een kortsluiting.  

De brand brak uit in de vroege ochtend op de tweede verdieping van de school. Daar lagen op dat moment tientallen kinderen te slapen. Omdat de slaapzaal maar 1 deur had konden maar een tiental kinderen en leraars ontsnappen aan de vlammen. De ramen waren afgesloten met ijzeren staven en er was ook geen nooduitgang. 

In de school verbleven jongens tussen 13 en 17 om de koran te bestuderen. Maleisië telt honderden van dat soort privéscholen die niet onder de bevoegdheid van de overheid vallen. Er zijn ook aanwijzingen dat de school niet aan de veiligheidsvoorschriften voldeed. 6 kinderen liggen nog in het ziekenhuis in kritieke toestand.

Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen