© Jonas Gilles/Reporters

6 mensen gearresteerd in internationaal drugsonderzoek

Gisteren zijn in enkele Europese landen in totaal 6 mensen gearresteerd die deel uitmaken van een internationale drugsbende. Het onderzoek loopt in vijf verschillende landen, waaronder België. 

Het onderzoek startte in februari 2016. Verschillende Roemeense vrachtwagenchauffeurs werden betrapt toen ze cocaïne smokkelden naar het Verenigd Koninkrijk. Al snel werd deze drugshandel gelinkt met een internationale criminele bende die cocaïne smokkelt tussen Zuid-Amerika en Europa. De bende had linken met Duitsland, Spanje, België, Nederland en Roemenië. Hierop volgend werden verschillende onderzoeken opgestart in de verschillende lidstaten. 

De drugsleveranciers, kopers en vrachtwagenchauffeurs konden geïdentificeerd worden. Bij de start van het onderzoek werd 35 kilo cocaïne aangetroffen, 200 kilo cannabis en 54 kilo ketamine. Er waren toen ook huiszoekingen in ons land en Spanje. 

Gisteren dan werd er een gezamenlijke actie georganiseerd, onder coördinatie van Europol. Daarbij waren er in de verschillende Europese landen gelijktijdig huiszoekingen. In totaal werden er 28 huizen doorzocht,waarvan 16 in Duitsland en 10 in Roemenië. 6 verdachten werden gearresteerd. 3 onder hen in Duitsland, 1 in het Verenigd Koninkrijk, en 2 mensen in Roemenië. Er werden ook grote sommen geld, gsm’s en andere elektronische apparaten in beslag genomen voor het verdere onderzoek.  

Meest gelezen