Beslissing over uitbreiding Antwerpse haven opnieuw uitgesteld

De Vlaamse overheid zal ten vroegste volgend jaar beslissen over de aanleg van het Saeftinghedok in de Antwerpse haven. Dat schrijft De Tijd. Eerst zal onderzocht worden wat de impact is van de plannen voor de Oosterweelverbinding.

Er liggen al heel lang plannen op tafel om de haven uit te breiden met het Saeftinghedok, een nieuw groot containerdok. Dat zou in de plaats komen van het polderdorp Doel, wat tot veel protest leidde. Doel is intussen al een hele tijd een spookdorp, maar het verzet van de actiegroepen gaat voort.

De Vlaamse regering kijkt nu naar 8 mogelijke scenario's om de containercapaciteit uit te breiden in de haven. In een aantal daarvan blijft Doel bestaan, in andere niet. Normaal gezien zou rond deze tijd een beslissing worden genomen over welk spoor zal worden gevolgd, maar dat is dus uitgesteld naar volgend jaar.

Eerst wil men kijken wat de impact zal zijn van de Oosterweelplannen. In maart werd daarover een akkoord bereikt tussen de actiegroepen en de regering, met onder meer een engagement voor een haventracé om verkeer rond de stad te leiden. Welke effecten dat tracé zal hebben op het verkeer en op het milieu moet eerst onderzocht worden, luidt het.

Meest gelezen