Coyote overleeft aanrijding en "lift" 35 kilometer mee in bumper

Een bizar ongeval met goede afloop. Zo kan je het verhaal van Georgie Knox omschrijven. De Canadese was met de auto op weg naar het werk toen er plots een coyote overstak. 

Een harde klap en dan niets meer. De vrouw was ervan overtuigd dat het dier dood langs de kant van de weg lag. Toen ze wat later, op het werk aan kwam, wees iemand haar bumper aan. "Toen ik uitstapte, zag ik de coyote in mijn bumper steken. Hij knipperde nog met zijn ogen", laat de vrouw op haar Facebook-pagina weten.

Clearly mother nature has other plans for this special little guy!

Georgie Knox

De trip ging van de stad Airdrie naar Calgary, 35 kilometer verder. Knox nam daarbij ook de snelweg. Maar ondanks de botsing en de hoge snelheid tijdens de rit, kwam de harige reiziger relatief ongeschonden uit de bumper.  Een bioloog van de Alberta Fish and Wildlife Enforcement deed een kort onderzoek. Even later werd de coyote vrijgelaten in Kanaskis.

Meest gelezen