Nicolas Maeterlinck

Crombez over pensioenhervorming: "Communiceren zonder echte beslissing is onaanvaardbaar"

SP.A-voorzitter John Crombez vindt het niet kunnen dat de federale regering vandaag aankondigt dat ze een beslissing heeft genomen over de pensioenen van werkloze 50-plussers, terwijl enkele uren later alweer blijkt dat er eigenlijk nog niet echt iets is beslist en dat dat pas zal gebeuren als er een advies van de Nationale Arbeidsraad en de deelstaten is.

"Ik heb twee problemen met deze manier van werken", zegt John Crombez aan VRT NWS. "Het gaat over de pensioenen van de mensen. Communiceren zonder een degelijke beslissing is gewoon onaanvaardbaar, maar dat blijft blijkbaar voortduren."

"Ten tweede hoop ik dat ze die maatregel nu nemen en ophouden met als enige visie te besparen op de pensioenen en echt werken aan kwaliteitsvolle pensioenen voor de toekomst. Dit duurt nu al weken en moet echt ophouden."

Meest gelezen