De Kimpel Bilzen is beste bib

Een jury van bibliothecarissen heeft De Kimpel gekozen als beste bib van Vlaanderen en Brussel. Dat is in Oostende bekendgemaakt. Er was één genomineerde per provincie. De Kimpel zet volop in op digitale verwerking en ruime dienstverlening. Dat is nu beloond. 

De Kimpel is de zoveelste in een reeks van vernieuwende multimediale bibliotheken in Vlaanderen en Brussel. De tijd van de stoffige "boekerij" ligt ver achter ons. Bijna 3 jaar geleden ging het nieuwe gebouw aan de Eikenlaan open. Het is een project van het ADEM-architectenteam uit Hasselt, van Donald Nijssen en Maarten van Eyck. Ze ontwierpen een licht en helder gebouw met veel hoeken en een afwisseling van rustige en bruisende ruimtes. De Kimpel is dagelijks open van 's ochtends tot 's avonds. 

Zen-ruimte

De Kimpel zet volop in op beleving en op de digitale verwerking van inschrijven, uitlenen, verlengen en binnenbrengen. Er zijn veel culturele activiteiten en ontmoetingen. Vijf themahoeken hebben een link met het lokale leven. Zo verwijst de themahoek muziek naar het legendarische festival Jazz-Bilzen, en naar de vele rockbands die er in de streek actief zijn. 5 van de themahoeken hebben een mediatafel met touchscreen, die focust op nieuwe aanwinsten en komende activiteiten. Voor wie het allemaal wat stiller wil, is er ook een Zen-tuin. De bibliotheek van de toekomst heeft Limburg bereikt.  

Meest gelezen