Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistribu

Dode en drie gewonden bij schietpartij op Amerikaanse school

Een schutter heeft woensdag het vuur geopend op een school in de buurt van Spokane, in de Amerikaanse staat Washington.  

Daarbij is één jongen gedood en raakten drie meisjes gewond. De schutter, een medestudent en leeftijdsgenoot van de slachtoffers, werd in de boeien geslagen.

Het incident vond plaats op de Freeman High School in het stadje Rockford, ten zuiden van Spokane. De schutter opende er het vuur in de hal aan een klaslokaal. "Ik hoorde een luide knal en draaide mij om. Ik zag hem rondwandelen", getuigt de 14-jarige Elisa Vigil. "Hij had een pistool. Zijn gezicht was volledig passief. Hij schoot iemand in het hoofd."

De identiteit van de dader is nog niet vrijgegeven. Een van zijn vrienden, de 15-jarige Michael Harper, zegt dat hij aan al zijn vrienden briefjes had geschreven waarin hij zei dat hij "iets doms" van plan was.

Meest gelezen