Copyright © Everett Collection / Everett Collection

Grant Hart (56) van de iconische punkband Hüsker Dü is overleden

Grant Hart (56), de drummer van Hüsker Dü, is overleden. Hij had kanker. Hart richtte in 1979 met Bob Mould en Greg Norton de punkband Hüsker Dü op. De band beïnvloedde onder meer Foo Fighters en Nirvana, en Therapy? scoorde in de jaren 90 een hit met de cover "Diane".  

Hüsker Dü zette op de officiële Facebookpagina een foto van Hart, zonder enig bijschrift. De reacties stromen binnen en spreken boekdelen.

De rol van de band in de punk- en grungewereld is niet te onderschatten. Hüsker Dü bracht snelle, schreeuwerige nummers die later pop-melodieuzer werden. Hart was niet alleen drummer, hij schreef ook teksten. In 1987 splitte de band en sloot Hart zich aan bij de rockband Nova Mob.  In 1991 en 1994 volgden twee albums, waarna Hart het alleen probeerde.  Solo had Hart een bescheiden radiohit met "All of my senses".

De hit "Diane"

In 1995 coverde Therapy? het nummer "Diane" dat een heus commercieel succes werd. Hieronder hoort u de twee versies:

Meest gelezen