Hillary Clinton vergelijkt zichzelf met wrede en koele koningin uit "Game of thrones"

Gewezen Democratische presidentskandidaat Hillary Clinton heeft een nieuw boek uit over haar verkiezingsnederlaag vorig jaar. Daarin vergelijkt ze zichzelf onder meer met koningin Cersei Lannister, een koel en wreed personage uit de tv-reeks "Game of thrones".

Het is een opvallende vergelijking in het boek "What happened". De Democraat zichzelf in het boek met koningin Cersei Lannister, een personage uit de populaire tv-reeks "Game of thrones". De manier waarop de aanhang van Trump haar tijdens de verkiezingen heeft behandeld, zou volgens Clinton vergelijkbaar zijn met hoe het volk van hoofdstad King's Landing Cersei behandelde tijdens haar "walk of atonement", haar boetemars.

Cersei moest in het vijfde seizoen van de reeks boete doen door naakt door de straten van de hoofdstad te lopen, terwijl ze achtervolgd wordt door een non die "shame" roept. Tegelijkertijd wordt ze door het volk vernederd, bespuwd en krijgt ze allerlei drek over zich heen. De vergelijking die Clinton maakt is opmerkelijk, want het personage staat erom bekend heel koel en wreed te zijn. Niet bepaald kenmerken die veel mensen zichzelf graag aanmeten.

Meest gelezen