Videospeler inladen...

"Hunger games"-componist zoekt zangeres

De fans van de muziek van "The hunger games" en zo veel andere soundtracks hebben hun ticket voor 11 november al op zak. Dan dirigeert de Amerikaanse filmmuziekcomponist James Newton Howard een concert in de Elisabethzaal in Antwerpen. Howard heeft de muziek geschreven van zeker 100 films. Voor het nummer "The hanging tree" heeft hij een zangeres nodig. Jennifer Lawrence, de oorspronkelijke vertolkster, kon niet komen. Dat zei Howard in "Van Gils & Gasten". Waag je kans!

Help, een zangeres, en snel!

James Newton Howard, Grammy- en Emmy-winnaar, is een van de meest productieve componisten van Hollywood. Tijdens zijn wereldtournee, met een 75-koppig orkest en een koor met 40 leden, doet hij ook Antwerpen aan. Het is meer dan een concert, veeleer een muzikale causerie met filmbeelden. "The hanging tree", uit "The hunger games: Mockingjay part 1" was een internationale hit, en stond 10 weken in onze ultratop. Voor dat nummer zoekt Howard, via een wedstrijd, een zangeres. Het reglement vind je op deze link. Geïnteresseerden kunnen al eens oefenen op het youtubefilmpje hieronder. In "Van Gils & Gasten" zong Blanche de song. Howard vond haar erg goed en hoopt dat ze deelneemt aan de wedstrijd. 

Filmmuziek maken is ook een verhaal vertellen

Vijf soundtracks per jaar

Howard is intussen 66.  Hij speelde piano en synthesizer bij Ringo Starr, Elton John en Diana Ross, en werkte als producer. Vanaf midden jaren 80 legde hij zich toe op film en televisie. Hij componeerde onder meer de score van "Pretty woman", de blockbuster met Richard Gere en Julia Roberts, van "The bourne legacy", de Batmanfilm ''A dark knight", en de laatste "King Kong". En uiteindelijk van de hele cyclus van "The hunger games". Kortom, zijn muziek is alomtegenwoordig. En niet alleen in de bioscoop. 

Meest gelezen