De op twee na drukste avondspits van het jaar

De avondspits is vandaag bijzonder zwaar uitgevallen. Rond 17 uur stond er meer dan 300 kilometer file op de wegen. Oorzaken waren het slechte weer en enkele ongevallen. Het gaat om de op twee na drukste avondspits sinds begin dit jaar.

Vooral rond Brussel en Antwerpen was het heel druk. Op de E17 van Gent naar Antwerpen was het meer dan een uur aanschuiven. Ook op de Brusselse Binnenring stonden er lange files en verloor je meer dan drie kwartier. Grote hinder was er in Lummen op de E313 van Antwerpen naar Hasselt. Ook daar was het een uur extra aanschuiven.

Kort na 15 uur deed zich een ongeval voor op de A12 richting Liefkenshoektunnel. Twee vrachtwagens slipten op het natte wegdek. Door
het ongeval was de aansluiting volledig versperd.  Eén vrachtwagen kwam dwars te staan over de rijbaan, de andere ging door de vangrail (foto).

Bovenop de ongevallen kwamen dan nog de dagelijkse files zoals op de E314 tussen Heverlee en Wilsele. Al bij al stond er rond 17 uur meer dan 300 kilometer file op de wegen. Alleen de uittochten van Pinksteren en Hemelvaart waren dit jaar nog drukker.  

Meest gelezen