AFP or licensors

Nog 7 Belgen wachten op evacuatie na orkaan Irma

Op Sint-Maarten en op de Amerikaanse Maagdeneilanden, zwaar getroffen door de orkaan Irma, wachten nog zeven Belgen om geëvacueerd te worden. Zij zijn niet in gevaar, maar konden vooral om organisatorische redenen nog niet vertrekken.

Zes landgenoten op Sint-Maarten en één op de Amerikaanse Maagdeneilanden wachten nog op evacuatie na de verwoestende doortocht van orkaan Irma. Dat zegt Didier Verhasselt, woordvoerder van de FOD Buitenlandse Zaken. De zeven zijn niet in gevaar, maar het zijn moeilijke omstandigheden om mensen weer thuis te brengen.

Buitenlandse Zaken heeft geen zicht op hoeveel Belgen er wel al geëvacueerd werden, maar het zijn er zeker tientallen. Een aantal onder hen zijn op eigen kracht kunnen vertrekken, anderen dankzij hun werkgevers of Europese partnerlanden.

Buitenlandse Zaken houdt voortdurend contact met de zeven Belgen die nu nog geëvacueerd moeten worden.

Meest gelezen