Oudste panda ter wereld op 37-jarige leeftijd overleden

In China is Basi, de oudste panda ter wereld, op 37-jarige leeftijd gestorven. Het pandavrouwtje leefde daar in gevangenschap en lokte massa's bezoekers. 

Panda's worden gemiddeld 20 jaar oud. Maar in gevangenschap kunnen ze ouder worden. Dat was het geval met "Basi",  de ster onder de panda's. 37 jaar is ze geworden. Basi was zo populair dat haar verjaardag gevierd werd met taarten en cameraploegen die special werden uitgenodigd om haar zo koket mogelijk in beeld te brengen.  Donderdag kreeg "Basi" in de zoo waar ze leefde een afscheidsplechtigheid die te volgen was op televisie.

"Basi" werd in het wild geboren maar werd op jonge leeftijd uit een rivier gered, waarna ze terecht kwam in een zoo.  Toch mocht ze ook reizen, want in 1987 verbleef ze een paar maanden in de zoo van San Diego in de Verenigde Staten. Op dit moment zouden er nog ongeveer 2000 panda's in het wild leven.

Meest gelezen