Selena Gomez heeft nier gekregen van boezemvriendin

De Amerikaanse zangeres Selena Gomez heeft vandaag onthuld waarom ze zich afgelopen zomer op de achtergrond hield. De ex-vriendin van Justin Bieber lijdt aan lupus en onderging een levensnoodzakelijke niertransplantatie.

De 25-jarige Selena Gomez postte vandaag een emotionele foto op haar Instagramprofiel. Op de foto zien we de zangeres in een ziekenhuisbed liggen, hand in hand met een andere bekende jongedame. Links op de foto zien we Gomez' boezemvriendin Francia Raisa, die bekend werd in de Amerikaanse televisieserie ‘The Secret Life of the American Teenager’. 

Een tijdje geleden was Gomez gediagnosticeerd met lupus, een chronische auto-immuunziekte die ontstekingen kan veroorzaken in de huid, de gewrichten en verschillende organen. Daarom onderging ze een niertransplantatie, en de donornier kwam van niemand minder dan Francia Raisa. 

Ze heeft mij het ultieme cadeau gegeven. 

Selena Gomez

Bij de Instagramfoto schreef Gomez volgende boodschap: "Ik besef dat sommige fans opgemerkt hebben dat ik me erg koest heb gehouden deze zomer. Ze vroegen zich af waarom ik mijn nieuwe nummers niet promootte. De artsen hebben mij aangeraden een niertransplantatie te ondergaan in mijn strijd tegen lupus. Ik had tijd nodig om van deze zware operatie te herstellen. De ingreep was nodig voor mijn gezondheid. Nu wil ik iedereen bedanken: mijn familie en het team van dokters. Maar vooral ook mijn vriendin Francia Raisa. Woorden kunnen niet omschrijven wat zij voor mij gedaan heeft. Ze heeft mij het ultieme cadeau gegeven: een nier. Ik hou zoveel van je." 

Aan de operatie heeft Gomez een groot litteken aan haar onderbuik overgehouden. Verder geeft de zangeres in haar bericht nog mee dat er over lupus heel wat misverstanden bestaan, maar dat die beetje bij beetje uit de wereld geholpen worden. Ondertussen staat de foto drie uur online. In die tijd verzamelde hij al meer dan 3 miljoen vind-ik-leuks op Instagram. De Amerikaanse zangeres is dan ook enorm populair op Instagram: haar profiel wordt wereldwijd door meer dan 100 miljoen mensen gevolgd.  

Meest gelezen