Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Trump blokkeert overname van halfgeleidersproducent door Chinees bedrijf

De Amerikaanse president Donald Trump heeft de verkoop van de Amerikaanse fabrikant van halfgeleiders Lattice aan een investeringsmaatschappij met Chinese achtergrond geblokkeerd.

De deal hield een "risico voor de nationale veiligheid" in. Hij gaf Peking daarmee een duidelijk signaal dat Washington transacties met technologie die kan worden gebruikt voor militaire doeleinden, niet tolereert. Canyon Bridge Capital Partners, gevestigd in Palo Alto, Californië en gesteund door de Chinese staat, wilde Lattice Semiconductor Corp overnemen voor 1,3 miljard dollar. Dat zou een van de grootste Chinese deals in de Amerikaanse chipsindustrie zijn geweest.

Meest gelezen