Zelfs de kat ziet het vangen van deze rat niet zitten

Katten zijn jagers. Ze besluipen hun prooi geruisloos, wachten af, en eens ze dicht genoeg genaderd zijn, dan bespringen ze het belaagde dier. Om het dan met hun scherpe klauwen en tanden te vangen. Zo hebben we het toch allemaal geleerd op de lagere school. Alleen dacht deze kat daar duidelijk anders over. Het vangen van een rat verliep niet zoals het in de biologieboekjes stond. Dat blijkt uit een filmpje dat momenteel viraal gaat.

Op het filmpje is te zien hoe een jongeman, samen met zijn kat, een rat probeert te vangen, die achter een wasbak op de badkamer zit. Maar al snel wordt duidelijk dat de rat zich niet zo maar gewonnen geeft. Dan gaat het van kwaad naar erger, met veel gegil en vooral, met een uiterst beweeglijke kat:

Of het door de grootte van de rat kwam of door het geroep van zijn baasje is niet geheel duidelijk, maar deze huiskat koos uiteindelijk ook liever het hazenpad. Hoe het afgelopen is met de rat, is onbekend. Al concludeerden diverse nieuwsmedia alvast in de zin van: "It's the rat's house now. This is how rat kings are crowned." Al voegde de Canadese iHeartRadio er nog aan toe: "Zou jij anders gereageerd hebben?"

Meest gelezen